Культура харчування

Раціональне харчування: коротка пам'ятка

  • Розпочинайте свій ранок зі склянки теплої води (і, навіть, двох) — це допоможе активізувати травлення та запустити увесь організм.

•        Приблизно через хвилин 20-30 — сніданок. Не варто завантажувати свій шлунок канапками, м'ясом або яєчнею, зробіть сніданок легким: вівсяна або лляна каші, сухофрукти — заряд енергії на весь день.

•        За 30 хвилин до прийому їжі випивайте склянку води — дуже легко сплутати відчуття спраги із голодом, а таким чином ви задовольните потребу у воді і з'їсте значно менше.

•        Їжте часто, але невеликими порціями — закінчуйте їсти, коли ще відчуваєте легке недоїдання — це дозволить не перевантажувати шлунок і згодом, щоб наїстися, ви потребуватимете значно менше їжі.

•        Робіть перерву між їжею у 2-3 години — дозвольте своєму організму усе засвоїти та перетравити.

Як в учнів сформувати культуру споживання здорової їжі

Правильно харчуватись, споживати корисні продукти та ігнорувати (або хоча б не зловживати) шкідливі – ця звичка формується дуже довго. Проєкт “Дружня школа” зібрав поради, як почати процес формування якомога швидше і зробити так, щоб він протікав легко для вас та дитини і приносив задоволення. Велику роль у формуванні звичок відіграють емоції. Тому важливо, щоб усі моменти, пов’язані з формуванням нових навичок, були наповнені позитивом. 

          ЯК ЦЕ ЗРОБИТИ?

Поради для вчителів: