Тиждень безпечного Інтернету в ЗСШ №40

Інтернет може бути прекрасним і корисним засобом для навчання, відпочинку і спілкування з друзями. Але, як і реальний світ, він теж може бути небезпечним!

З метою вивчення основ безпечного користування мережею Інтернет, правил електронного спілкування, захисту особистої інформації були проведені наступні заходи:

  • ​для учнів 2-4 класів проведено конкурс малюнків «Разом до найкращого Інтернету», веб-квест «Безпека в Інтернеті» з переглядом мультфільму «Казка про Інтернет»;
  • було проведено заняття "Веб-квест Безпека в Інтернеті", розповсюджені пам'ятки "Як зробити Інтернет-подорож безпечною", учні 2-х класів ознайомлені з правилами поведінки в Інтернеті "Для братика і сестрички поради від Нулика і Одинички".
  • для учнів 5-6 класів проведено заняття «Ввічливість і Інтернет», розроблені пам’ятки для маленьких користувачів Інтернету, а в 7-х класах – рольова гра «Суд над Internrt»,  з учнями 8-х класів проведено дискусію «Інтернет, який ми хочемо»;
  • проведене анкетування серед учнів 6 – 7 класів;
  • серед учнів 9-11 класів відбувся конкурс презентацій «Безпечний Інтернет починається з тебе».

Тиждень Інтернету був веселим і корисним для всіх наших учнів, які ознайомилися з правилами безпечної роботи в Інтернеті і небезпекою, яка може виникнути під час роботи у мережі; сформувалися навички правильного реагування на небезпеку мережі; культура поведінки в Інтернеті, інформаційної культури, здатності аналізувати, узагальнювати, робити висновки; виховувати бажання дотримуватися правил особистої безпеки.

А оскільки Інтернет поступово стає чимось культовим. Особливо для вас –молодого покоління. Назвати його просто мережею, як переплетення кабелів у банку або установі, означало б відібрати в Інтернету містичну чарівність чогось, що об'єднує незалежно від будь-яких розділень. Та все ж привчайтеся не «проводити час» в Інтернеті, а бути активними користувачами його можливостей.

І на завершення хотілося б сказати словами одного з великих сучасників: "Інтернет, він не зближує. Це скупчення самотності. Ми начебто разом, але кожен один. Ілюзія спілкування, ілюзія дружби, ілюзія життя"

Тож поки маєте можливість не промінюйте реальне спілкування з близькими і друзями на віртуал. Колись цього може так не вистачати. І жодна мережа ніколи вам не компенсує цього спілкування.

Вчитель інформатики Євсєєва Л.Є.