Програму ЗНО з математики винесли на громадське обговорення

Міносвіти пропонує для громадського обговорення проєкт програми ЗНО з математики на 2021 рік. Про це повідомили на сайті МОН. Проект програми розробили відповідно до наказу міністерства від 5 липня. Програма має достовірно оцінити, чи відповідають результати навчання математики за 11 класів відповідним державним вимогам. Окремо розглядають стандартну середню освіту та профільну. 

Проект програми можна завантажити за цим посиланням.

Свої пропозиції щодо тестування з математики для конкурсного відбоку до вишів просять надсилати на е-пошту [email protected] до 29 серпня 2019 року

Джерело: НУШ.

У 2021 році випускники шкіл проходитимуть чотири тестування ЗНО, а іспит з математики стане обов’язковим для всіх. Про це повідомив в.о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко на прес-конференції, присвяченій результатам ЗНО 2019 року. Обов’язковими іспитами стануть українська мова і література та математика. Ці тестування будуть дворівневими. Третій обов’язковий тест випускники зможуть обрати із двох предметів –  історія України або іноземна мова. Четвертий тест учасник ЗНО зможе обрати із загального переліку тестових предметів, який пропонуватиме Український центр оцінювання якості освіти.