Перше десятиліття 1978-1988 р.р.

Перед школою стояли завдання:

  1. Створення необхідної матеріально-технічної бази, що дозволяє піти від нудної схеми навчання «вчитель – класна дошка – учень». Це завдання успішно вирішувалося. Устаткування навчальних кабінетів, наповнення їх наочними приладдя, дидактичним і роздавальним матеріалом, технічними засобами, дозволяли зробити навчальний процес цікавим, наочним і більш результативним. У практику вчителя ввійшли обмін досвідом, огляд навчальних кабінетів, виставки виробів учнів.
  2. Створення нового учнівського колективу з його традиціями, правилами життя.  У витоків формування учнівського колективу стояли організатори позакласної роботи В.В. Ревюк і Н.С. Кражан.
  3. Створення колективу педагогів–однодумців, який був би прикладом для учнівського колективу, вміє вести за собою «плем'я молоде, незнайоме». І такий колектив – дружний, працездатний – почав складатися. Великою заслугою в цьому була щоденна робота із вчителями директора школи № 40 М.Ф. Ачкасова й завучів Т.І. Лимарчук, Н.Я. Ємченко.

Не тільки спільна робота, але цікаве дозвілля сприяли згуртуванню педагогічного колектива. Ініціаторами й керівниками цього процесу були В.В. Ревюк і вчитель музики А.А. Кузнєцова.

За перше десятиріччя 1978 – 1988 роки було випущено 17 класів (в перший рік випуску не було), 20 учнів закінчили з золотими та срібніми медалями.