МИ ВІДВІДАЛИ ЩОРІЧНИЙ «ЯРМАРОК ОСВІТИ» - «АБІТУРІЄНТ - 2019»

З 9-11 листопада на базі виставкового центру «Козак-Палац» м. Запоріжжя відбувся щорічний «Ярмарок освіти», що об’єднав XХ спеціалізовану виставку навчальних закладів «Абітурієнт-2019» та ІХ спеціалізовану виставку «Освіта за кордоном». 

Свої освітні послуги відвідувачам виставки – майбутнім абітурієнтам, їхнім вчителям і батькам – запропонували більш ніж 50 учасників провідних вищих навчальних закладів та освітніх центрів як Запорізького регіону, так і Дніпропетровської, Одеської, Харківської та Черкаської областей.

Були представлені тематичні розділи:

• Вищі навчальні заклади всіх рівнів акредитації: училища, технікуми, коледжі, інститути, академії, університети;

• Освітній туризм, бізнес-освіта, лінгвістичні центри, освітні курси тощо.

Традиційно учні нашої школи відвідують цю виставку. Наш 9-А минулої п’ятниці також побував на “Ярмарку освіти – 2019». На цій виставці були представлені вищі навчальні заклади нашого міста всіх рівнів акредитації та ВНЗ інших українських міст.

Особисто я була здивована тим, що на виставці були представлені й декілька закордонних ВНЗ, зокрема заклади Польщі, Чехії, Словаччини та Словенії. Вони пропонували нашій молоді програми інтернаціонального навчання. В наметах була представлена брифінг-інформація про той чи інший навчальний заклад. Представники кожного ВНЗ або коледжу розповідали про переваги подальшого навчання в своїх закладах. Крім цього в програмі були презентаційні заходи на стендах учасників, демонстрація талантів студентів, їхні творчі виступи. Привернули нашу увагу цікаві майстер-класи студентів з перукарства, візажу, флористики, демонстраційні покази модельного одягу від студентів-модельєрів.

Багато учнів нашого класу були заківлені в інформації, яку отримали на виставці для себе. Ми мали можливисть порівняти різні ВНЗ та отримати консультацію щодо вибору своєї майбутньої професії.

Найбільше мою увагу привернув до себе Запорізький національний університет великою кількістю цікавих факультетів. Виявляється, що за рівнем навчання українські ВНЗ майже нічим не поступаються закордонним.

Особисто мені дуже сподобалося, що ця виставка освіти дала можливість ознайомитися нам із сучасним ринком праці, цікавими професіями, дала нам інформацію до роздумів про вибір майбутнього професійного шляху. 

Усатенко Анна, 9А клас