Медійна грамотність – це важливо!

У лютому 2019 року наша школа приєдналася до проекту з інфо-медійної грамотності для середніх шкіл — «Вивчай та розрізняй (L2D)». Реалізацію проекту здійснює  IREX (Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів) спільно з Академією української преси та інтернет-проектом StopFake за підтримки Посольства США та Великої Британії в Україні.

Програма «Вивчай та розрізняй(L2D)» має на меті сформувати в учнів середніх шкіл України навички медіаграмотності, навчити їх критично мислити та відрізняти факти від дезінформації.

Кулініч Оксана Петрівна, вчитель історії та правознавства, Ніконенко Вікторія Юріївна, вчитель образотворчого мистецтва та Плющ Олена Миколаївна, вчитель української мови та літератури активно впроваджують ідеї проекту на уроках та діляться досвідом з колегами всієї України. Так 7 жовтня вчителі з усіх областей України, мали чудову можливість зустрітися на освітньому симпозіумі «Роль освіти в епоху дезінформації та технологічного прогресу» в Києві. Як швидко пролетів цей день! Він був насичений з самого ранку. Це обмін цікавим та креативним досвідом, який напрацювали за певний період часу вчителі в напрямку набуття школярами інфо-медійної грамотності. Це оригінальні методи та прийоми, якими ділилися освітяни з колегами у власних презентаціях. Це й панельні дискусії з залученням іменитих гостей, які обговорювали важливі питання щодо інтеграції навичок критичного сприйняття інформації в навчальний процес у школах.

Отримавши новий заряд натхнення вчителі і надалі будуть створювати гідні умови для особистого розвитку учнів, надихати їх на особисті звершення, а головне, вчити їх навичкам медіаграмотності.

Директор школи Пискунова Ірина Володимирівна.