КРОК В НАУКУ

17 лютого 2019 року на базі Запорізького національного університету пройшов ІІІ (обласний) етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.

         Мала академія наук України – освітня система, яка забезпечує організацію і координацію науково-дослідницької діяльності учнів, створює умови для їх інтелектуального, духовного, творчого розвитку та професійного самовизначення, сприяє нарощуванню наукового потенціалу країни.

         На сьогодні Національний центр «Мала академія наук України» є закладом, що виконує загальнодержавні функції з пошуку, розвитку та підтримки обдарованих і талановитих учнів. Щорічно НЦ «МАН України» проводиться близько 30 всеукраїнських заходів науково-методичного спрямування і понад 40 масових заходів для обдарованої учнівської молоді. Запроваджуються нові освітні проекти, в тому числі міжнародні. Щорічно зростає кількість дітей, залучених до науково-дослідницької діяльності МАН.

         Науково-дослідницька робота в МАН організована за науковими відділеннями та секціями відповідно до структури, затвердженої Президією МАН. Для задоволення інтересів і потреб дітей у дослідницькій діяльності в різних галузях науки й техніки щороку в системі роботи МАН запроваджуються нові секції та наукові відділення. Так, у 2008–2009 н. р. структура наукових відділень МАН складалась із 48 секцій 8 наукових відділень, в 2011–2012 н. р. – вже 60 секцій 11 наукових відділень, а в 2014 н. р. - 64 секції 12 наукових відділень.

Вже стало доброю традицією, що учні нашої школи під керівництвом вчителів гідно представляють школу на конкурсі.

В цьому навчальному році на захист було представлено 3 роботи на відділенні «Мовознавство» в секціях: «Англійська мова» – 2 роботи, «Німецька мова» – 1 робота.

Учениці 9-А класу Єрмола Катерина (керівник Біліченко Т.А.) та 11-А класу Хайленко Олена (керівник Матвєєва А.Є.) посіли ІІІ місця в секції «Англійська мова». Учень 9-А класу Калініченко Ілля (керівник Сидоренко А.С.) посів IV місце в секції «Німецька мова». Але учні не збираються зупинятися на досягнутому та готові до роботи вже в наступному навчальному році.

Отже зичимо нашим переможцям та їх керівникам подальшого інтелектуального, духовного, творчого розвитку та успіхів.

Коляда С.В., заступник директора з НВР