Зустріч із майстринею

Сьогодні, 23 березня 2017, до нас у школу завітала заслужений майстер народної творчості України, член Національної спілки майстрів народного мистецтва Галина Петрівна Павлів. Пані Галина познайомила учнів 9-х класів (класні керівники Постоленко Н.В. і Проштика О.Є.) із традиційною колись на півдні України гарбузовою лялечкою, що сьогодні відроджується на Запоріжжі в руках майстрині.

Художниця одягає кожну мініатюрну лялечку в народні костюми, характерні для різних областей України. Досконале володіння розписом дозволяє їй відтворювати у роботах не лише тонкі візерунки, фактуру тканини і матеріалів, а й людські характери, художньо-історичні постаті, що сприяє популяризації і пропаганді історії та культури України.

Лише подивіться на ці лялечки у формі маленьких груш! Візерунки настільки тонкі, що їх важко роздивитися без лупи, хоча сама майстриня працює без неї.  Як досконало вимальоване  в кожного персонажа личко, як майстерно передано найдрібніші елементи одягу!

Багато робіт майстрині знаходяться в приватних колекціях далеко за межами України.

Писанки Галини Павлів чарують своєю витонченістю. Особливою є серія трипільських писанок. Пані Галина любить усі візерунки, які зображують рух сонця, солярні знаки, безконечник, зоране поле. Кожна писанка пані Галини неповторна, ексклюзивна.

Дев’ятикласники мали можливість детально розглянути, потримати в руках, сфотографуватися з унікальною колекцією чарівних писанок та етнографічних ляльок народної майстрині Павлів Галини Петрівни.