Диктант національної єдності Від бересту – до “цифри”

Напередодні Дня української писемності та мови вчителі української мови та літератури Голубова Ольга Михайлівна і Постоленко Надія Василівна та учні 5-Б,   6-Б, 11-А класів традиційно долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності під назвою “Від бересту – до “цифри””.

Більшість учнів писали радіодиктант вперше й були дуже захоплені процесом. Така загальнонаціональна акція, присвячена українській мові, слугує своєрідним флешмобом єднання навколо рідної мови, а також дає змогу перевірити свої знання. Цьогорічний текст диктанту був написаний з урахуванням нового правопису.

Текст диктанту традиційно зачитав доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, педагог та автор підручників з української мови Олександр Авраменко.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році з метою єднання навколо мови. Відтоді всі охочі в Україні і за кордоном можуть перевірити, наскільки добре вони знають українську мову.

З гідністю і повагою ми маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім. Отож щиро бажаємо всім, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців. Щиро вітаємо всіх із Днем української писемності – святом національного єднання!

Вчителі української мови та літератури 
Голубова Ольга Михайлівна
Постоленко Надія Василівна