Великий Кобзарю! Ти живеш і в наші дні...

На вишитому рушнику – портрет, на столі – "Кобзар", свічка в свічнику, аркуші паперу, гусяче перо... Шевченкове свято... Кришталево чисте свічадо. Пророк, Геній, Світоч, Батько наш духовний, Апостол, Прометей... Тарас Шевченко... Саме він зібрав Хортицький район на літературно-музичний фестиваль «Шевченківська весна – 2020».

На цьому заході «Я – син зорі його, що з Кобзаря росте…», що відбувся 11 березня 2020 року в ЗЗНВК № 108, звучала лірика поетів, удостоєних Шевченківської премії. Лунало запальне слово, звучала українська пісня, вився жвавий танок.

Цей захід – ще одна можливість доторкнутися до творчості поета, відчути магію його творів. Саме тут виступила учениця 10-Б класу нашої школи Худякова Дар’я, прочитавши поезію Ліни Костенко «Моя любове! Я перед тобою…» Проникливий виступ Дар’ї не залишив байдужими нікого.

Худякова Дар’я отримала Диплом лауреата фестивалю, а її творчий наставник вчитель української мови та літератури Постоленко Надія Василівна – Подяку за підготовку.

Віримо: вогонь свічки біля портрета Шевченка запалив у серцях дітей  іскру віри, надії, любові до рідної землі, до свого народу. Тож думаймо про Шевченка, живімо Шевченком, продовжуймо його безсмертя в собі та в дітях наших.

Вчитель української мови та літератури Постоленко Н.В.