«Безпечне дитинство – майбутнє країни»

Здоров’я – розкіш для людини,
Найбільша цінність у житті.
Як є здоров’я день при днині,
Можливість є йти до мети… 

                    З 1  по 29 листопада 2019 р у Запорізькій спеціалізованій школі I-III ступенів № 40 з поглибленим вивченням англійської мови було проведено Місячник безпеки життєдіяльності, основною метою якого було  формування в учнів свідомого ставлення до свого життя та здоров’я, розвитку життєвих навичок, що мають ключове значення для безпеки повсякденного життя.

                     Упродовж Місячника безпеки життєдіяльності відбулися викладки літератури у шкільній бібліотеці  «Безпечне дитинство – майбутнє країни». Під час класних годин  в 1-11-х класах класні керівники провели з учнями бесіди щодо запобігання загибелі та травмування дітей під час надзвичайних ситуацій із визначенням заходів, спрямованих на поліпшення засвоєння учнями норм безпечної поведінки:

  • «Безпека дома та в школі»;
  • «Твоє здоров’я у твоїх руках»;
  • «Правила дорожнього руху»;
  • «Як захистити себе від ДТП»;
  • «Перша медична допомога».

                   Також класні керівники 1-3-х класів провели рольову гру «Вогонь – друг, вогонь  – ворог». Основною метою цього заходу було довести дітям, що вогонь може бути корисним і небезпечним, виховувати повагу до професії пожежного, бажання дотримуватись правил пожежної безпеки, берегти і зміцнювати своє здоров'я.

                    Учнями 4-их класів було проведено виставку дитячих малюнків з  теми «Здоровий спосіб життя», де діти могли розкрити свої фантазії та показати в своїх малюнках творчу уяву.
                   Лекторською групою:  Вовк Кирило, Ваштаннік Михайло, Братанов Дмитро, Іпатько Кіра були  проведені для учнів 1-2- их класів вікторина «Безпека в наших руках» та для учнів 3-4 их класів  квест «Знайди та покажи».

Життя – найдорожче, що є у людини!
Дорослий цінує життя й дитина
І з тим, щоб життя розквітало усюди,
Розумні придумали правила люди.
Бувають складні, а бувають прості
На правила мають зважати усі.
Тому для здоров’я і тіла і духу
Дотримуйтесь правил дорожнього руху!

Вчителями:

  •  з основ здоров’я Криштопою Н.М. були проведені тематичні  інтерактивні уроки «Умови і причини виникнення пожежі» (5 клас), «Безпека твого дома» (6 клас), «Звички і здоров’я людини» (7 клас);
  • з інформатики Євсєєвим В.М.. Булаарасом Т.Х. проведений творчий конкурс веб-листівок.

А також між учнями 6-7-их класів був проведений конкурс плакатів на тему  «Обереги життя» до дня ліквідаторів ЧАЄС.       

            В школі були оновлені куточки з БЖД  матеріалами та пам’ятками з безпеки життєдіяльності.

           Заходи, які були проведені в школі, дали змогу дітям одержати достатньо знань щодо бережливого ставлення до свого здоров’я та здоров’я оточуючих людей.

Заступник директора з НВР Перепелятник О.М.