Перші кроки Нової української школи

Початок. Початкова школа. Саме з початкової школи почалася реформа шкільної освіти. Саме  тут започатковуються основи основ. Саме тут працюють вчителі, які стають для дітей першими «шкільними мамами». Сьогодні, 1-А клас,  повела у Країну Знань Шпет Олександра Григорівна, 1-Б клас – Лисенко Любов Федорівна,  1-В клас-Мелешко Олена Миколаївна. Саме вони, запускають процес змін у школі. Адже головне буде відбуватися в класах - між учнями і вчителем.

1 вересня перед першачками відкрилися двері в абсолютно новий освітній світ, цікавий, дружній, захоплюючий. НУШ – це школа, доступна для всіх. Саме тому двері нашої школи розкрилися для дітей з особливими освітніми потребами. Вони також  разом з усіма вчитимуться писати, читати, дружити, працювати в команді. Аби допомогти вчителеві в таких класах працюють асистенти.

Що ж говорять про НУШ вчителі, батьки? Які їх найперші враження?

Шпет О.Г., класовод 1-А класу: «В цьому році учні набагато швидше адаптувалися до щколи. Цьому допомогли нові види освітньої діяльності, які ми почали впроваджувати 1 вересня. Дітям дуже подобаються «ранкові зустрічі», дуже важлива форма роботи спрямована на розвиток співпраці, емоційного інтелекту і вміння праювати в команді. Виконуючи рекомендації МОН, залучаємо до роботи батьків. Вважаю, що саме педагогіка партнерства допоможе в організації шкільного життя».

Лисенко Л.Ф., класовод 1-Б класу: «Сьогодні всі вчителі НУШ мають можливість застосовувати форми та методи роботи, які спрямовані на становлення особистості учнів, розвитку їх здібностей та згуртування колективу класу, що я цінувала завжди. Розвиток творчих навичок, вміння спілкуватися, усвідомлення того, над чим працюємо, підтримка в кожного учня впевненості і мотивації до пізнання - все це, забезпечує Нова українська школа».

Мелешко О.М.: «Нова українська школа – нове бачення навчально-виховного процесу. Саме це в певній мірі бентежить і приваблює батьків, вчителів, загалом всіх учасників і творців освітнього простору. В нашій класній родині ранкові зустрічі вже стали традицією. Діти охоче розповідають, що незвичного в них трапилось, обговорюють, вчаться дискутувати, знаходити контакт тощо. Сьогодні до активної співпраці з вчителем залучені батьки. Адже і вчителі, і батьки мають спільну мету- щаслива і успішна дитина».

Лєснова О., мама першокласника: «Я, як мама першокласника, дуже переймалася з приводу експерементів НУШ. Але пройшло не так багато часу, як я побачила, що моя дитина з радістю біжить до школи, з задоволенням розповідає про шкільне життя, з перших днів навчання  вчиться співпрацювати в команді, мирно вирішувати конфлікти, вчитися самостійно. Це не може не радувати нас, батьків».

Нова українська школа – це освіта нових сенсів, дитиноцентризму і поваги кожної людини. НУШ – це безпечна і дружні для дитини школа.

Отже, дорогі першокласники, батьки, вчителі хай цікавою і щасливою буде Ваша дорога до знань!

Заст. директора з НВР Т.П. Денисенко