Різнокольоровий тиждень в початковій школі

З 25 по 29 листопада 2019 року у ЗСШ №40 проходив Тиждень початкової школи під яскравою назвою «Кольоровий тиждень». Кожен день тижня був присвячений певному кольору та мав свою тематику. Уроки, конкурси, виставки, змагання, які проходили в рамках тижня, розвивали творчість школярів, спостережливість, кмітливість та креативність.

Протягом тижня учні переконалися, що кольори зцілюють нас, змінюють наш настрій і внутрішній стан, заспокоюють і змушують діяти, розпалюють творчу думку, допомагають зосередитися. Ентузіазм та творчий підхід учителів початкових класів, інноваційні педагогічні технології допомогли зробити цей тиждень справжнім святом як для дітей, так і для дорослих.

Понеділок був присвячений жовтому кольору. В цей день в школі була організована виставка дитячих робіт «У мене творча родина». Діти та батьки з натхненням підійшли до створення композицій. Вражало розмаїття природного матеріалу і фантазія учасників.

Вівторок був у нас червоним, яскравим, чарівним і неповторним. Червоний колір підвищує працездатність, силу та відчуття самовпевненості. В цей день в школі було організовано конкурс читців «Україна – рідний край». Діти читали вірші про нашу неньку Україну, красу її природи. Атмосфера конкурсу сприяла розвитку риторичних вмінь, акторської майстерності та підвищенню рівня впевненості в собі.

Результати конкурсу  наступні:

  • 3 місце посіли: Слета Єгор (1-А), Карагодіна Вікторія (1-В), Буділовська Софія (3-А), Горохова Ангеліна (4-А).
  • 2 місце посіли: Рясна Софія (1-А), Козиряцька Єлизавета (2-Б), Райзерова Уляна (3-А), Мамцева Катерина (3-В), Федько Никифор (4-Б), Дідович Марія (4-Б).
  • 1 місце посіли: Степура Мирослав (1-Б), Скорик Владислава (2-Б), Розанова Єлизавета (2-В), Желудько Ярослава (3-Б), Куркова Марія (3-Б), Ткаченко Олексій (4-А), Єгорова Ангеліна (4-В).
  • ГРАН-ПРІ: Дмитренко Любава (3-Б), Живогляд Володимир (2-В), Риженко Олексій (3-В).

Середа «зафарбувалася» у синій колір. Це колір повітря та води. Діти малювали, переглядали навчальні відеофільми, брали участь у вікторинах. День пройшов емоційно та позитивно.

Четверзелений день. Це колір природи, рослин, надії, безпеки, юності, спокою. В цей день був проведений квест «Стежками рідної землі». Під час квесту діти мали змогу продемонструвати свої знання з математики, природознавства, англійської мови. Деякі станції вимагали ерудованості та творчого підходу до виконання завдань. Учасники були згуртовані, налаштовані на досягнення високих результатів, що сприяло підвищенню їх командного духу.

Результати квесту виявились наступними:

1-2 класи:

  • 3 місце: 1-Б та 1-Г;
  • 2 місце: 1-В та 2-В;
  • 1 місце: 1-А та 2-Б;

3-4 класи:

  • 3 місце: 4-В;
  • 2 місце: 3-В та 4-Б;
  •  1 місце: 3-А, 3-Б та 4-А.

Також в четвер між 3-ми та 4-ми класами відбувся конкурс «Розумним бути модно». В ньому діти продемонстрували свої інтелектуальні здібності, ерудованість, обізнаність в різних сферах та кмітливість. Результати наступні:

  • 3 місце: 4-В та 3-Б класи;
  • 2 місце: 4-Б та 3-В класи;
  • 1 місце: 4-А та 3-А класи.

П’ятницю у нашій шкільній родині завершили кольорами веселки. Відбулася церемонія нагородження переможців тижневих заходів грамотами.  

Результатом «Різнокольорового тижня в початковій школі» стали гарний настрій, дружні діти, нові знання. Вчитися, дійсно, цікаво та весело!

Мелешко О.М., класовод 2-В класу, Шевченко І.В., класовод 1-Г класу, Курило К.А., вихователь ГПД.