Крок у майбутнє: Запорізький International IT Forum 2018

28 вересня у Запоріжжі відбувся IT-форум International, який зібрав сотні шанувальників IT: представників комп’ютерних фірм, програмістів, студентів ВИШів, - тих, хто живе у майбутньому, тих, хто його будує та тих, хто мріє  долучитися до цього світу.

Учні нашої школи: Данилюк Наталія (11-А), Постоленко Максим (11-А), Слободенюк Петро (10-А) разом з учителем інформатики Євсєєвою Л.Є. також відвідали цей захід.

IT Forum 2018 відбувався у запорізькому виставковому комплексі "Козак-палац". Ще до початку форуму нас вразила велика кількість народу - яблуку не було де впасти. Тут зібралися "типові" програмісти з ноутбуками у руках, студенти, інстаграмери, запорізькі чиновники, а також чимало школярів.

Презентували форум організатор - генеральний директор запорізької групи компаній Global Genesis Артур Гарслян та очільник області Костянтин Бриль.

Гарслян підкреслив, що форум має стає першим кроком для формування Запоріжжя як міста, де сконцентрована велика кількість IT-компаній та спеціалістів.

Форум одночасно відбувався у кількох локаціях, три з яких – лекторії. Запропоновані теми: бази даних, маркетинг, WEB/APP.

Не менше відвідувачів зібралося поміж лекторіями – у великій зоні дозвілля, поділеній на секції. Гостям пропонували останні комп'ютерні розробки та різноманітну робототехніку.

З роботами гості спілкувалися та навіть ставали об'єктами жартів для штучного інтелекту. Робот на ім'я Кікі на пропозиції зробити гостям кави, жартував: "Я що тобі, кавамашина?"

Нас привабила локація з майстер-класами. Тут конструювали роботів, розважалися з кінетичним піском, випалювали на дереві. Натовп зібрався і поруч з 3D-принтером, що повільно друкував різноманітні побутові предмети. Нам навіть презентували маленькі подарунки – пластикові вироби 3D-принтера.

В окремій залі тим час відбувався чемпіонат з популярної комп'ютерної гри Counter-Strike.
У наймолодших відвідувачів форуму найбільше зацікавлення викликали локації з різноманітними приладами на радіоуправлінні – дронами, автівками тощо.

Було приємно й цікаво долучитися до такого масштабного заходу, хоч з нашими гостьовими квитками  не можна було брати участь у дискусіях.

Учитель інформатики – Євсєєва Л.Є.