З Днем Незалежності України!

24 серпня українці святкуватимуть найголовніше свято – День незалежності

День Незалежності України: історія свята

Дата відзначення Дня Незалежності безпосередньо пов’язана з історією становлення державності країни. 16 липня 1991 року Верховною Радою Української Радянської Республіки було прийнято Декларацію про суверенітет. А вже пізніше – саме 24 серпня того ж самого року – Акт проголошення незалежності України. Остаточно це було затверджено 1 грудня 1991 року на всеукраїнському референдумі, де більшість громадян країни підтвердила своє бажання жити в самостійній державі. Вже у лютому наступного – 1992 року Верховна Рада України прийняла постанову про відзначення Дня Незалежності саме 24 серпня. 

Як і в будь-якій суверенній державі, в Україні приділяється велика увага вшануванню цього свята. Вже 29-й раз українці відзначають цю знаменну подію. З року в рік додаються нові традиції, свято стає все більш масштабним, насиченим і цікавим, відзначається у великих містах і невеличких селищах. Як українці відзначали День Незалежності у різні роки, починаючи від 1991 року, знайомить своїх читачів "Радіо Свобода"

Заходи, присвячені Дню Незалежності України в Запоріжжі розпочалися ще 22 серпня. З нагоди 28-ї річниці незалежності України в академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара відбулися урочисті збори. На початку заходу учасники вшанували хвилиною мовчання героїв, які не повернулися до рідного дому, тих, хто став «Небесною Сотнею», тих, хто поліг у боях у зоні АТО.

Головні святкові заходи відбудуться 24 серпня. З програмою святкування Дня Незалежності можна ознайомитись тут