День Гідності і Свободи

21 листопада в ЗСШ № 40 відзначили одне з нових, але знакових свят в історії України – День Гідності і Свободи! Урочистий концерт відбувся в БК «Хортицький».

Свято відзначається згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року.  На світовому рівні цей день почали святкувати теж не так давно – у 2006 році. Цю ініціативу запропонувала спільнота Молодих лідерів Всесвітнього форуму, тому що почуття власної гідності у кожної окремої людини та народу в цілому є найважливішим. Лише повага до себе може стати рушійною силою великих змін!

Сотні видатних українців були та залишаються творцями світової історії. Науковці та вчителі, політики та композитори, актори та художники - всі вони дають нам можливість за кордоном чи в себе вдома з гордістю сказати: «Я  – українець!».

         За честь, гідність та свободу нашої країни боролися її сини під час татаро - монгольської навали, відстоювали запорозькі козаки, герої Першої та Другої світових війн, піднімався Майдан, гинула  Небесна Сотня, воїни АТО та Операції Об’єднаних Сил.  Присутні вшанували усіх, хто віддав життя, проявивши почуття патріотизму, дива громадянської мужності і героїзму, хвилиною мовчання.

Заступник директора з виховної роботи Кулініч О.П.