Участь школи у командно-штабному навчанні з ЦЗ у місті Запоріжжя

Відповідно до розпорядження міського голови від 12.10.2017 № 341р «Про підготовку та проведення командно-штабного навчання у місті Запоріжжя», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Кодексу цивільного захисту України, постанови Кабінету Міністрів України від 26.06.2013 №443 «Про затвердження Порядку підготовки до дій за призначенням органів управління та сил цивільного захисту», наказу керівника територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту – голови Запорізької обласної державної адміністрації від 30.09.2017 №15 «Про підготовку та проведення командно-штабного навчання у місті Запоріжжя», розпорядження міського голови від 02.03.2017 №67р «Про основні завдання цивільного захисту міста Запоріжжя на 2017 рік», наказу ТВО від 19.10.2017 № 531 « Про підготовку та проведення командно-штабного навчання у місті Запоріжжя» впродовж 23-24 жовтня 2017 року з органами управління та силами цивільного захисту ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту м. Запоріжжя проводилося командно-штабне навчання (далі – КШН) за темою «Дії органів управління ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту міста Запоріжжя при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру».

Перед нами стояли завдання:

  • Забезпечити виконання перевірки готовності учасників навчально-виховного процесу до реагування на небезпечні події природного характеру.
  • Забезпечити готовність учасників навчально-виховного процесу до практичних дій у надзвичайних, несприятливих побутових та нестандартних ситуаціях. Особливу увагу звернути на формування у дітей відчуття особистої і колективної безпеки, навичок розпізнання та оцінки небезпеки, а також безпечної поведінки в екстремальних ситуаціях.
  • Організувати відпрацювання дій у разі надзвичайних ситуаціях «Увага всім!» порядку заповнення і перебування дітей в найпростіших укриттях, призначених для їх захисту від деяких факторів небезпеки.

Завдання  ЦЗ були успішно виконані.

                                                                   Голова комісії з НС           Фоміна С.В.