УВАГА! Стартує благодійна всеукраїнська акція "Добро жменями. Запоріжжя".

Запорізька молодіжна громадська організація «Небо без кордонів» оголошує про старт благодійної акції "Добро жменями. Запоріжжя".
✔ ЗВЕРНІТЬ УВАГУ, концепція акції змінилася!! Відтепер, благодійний фонд "ОВЕС" не збирає кришки з усієї України, пластик лишається на місцях. Громадські активісти разом із громадами самі вирішують куди підуть виручені кошти! Це перша зміна!

 ✔ Друга зміна! Ми змінили умови збору кришок. Відтепер це відбуватиметься у форматі вуличного збору – три рази на рік (з вересня по травень). Відповідно, всього їх буде три. Перший вуличний збір заплановано на 05 жовтня. Кришечки у цей день збиратимуться з 11:00 до 16:00 на території Класичний Приватний Університет (вул. Жуковського, 70-Б).

 ✔ Якщо не встигаєте принести кришки у визначений день, то слідкуйте за нашими новинами в очікуванні оголошення наступного вуличного збору! 

 ✔ Відповідно до вище сказаного – третя зміна! Кришки здаватимуться на переробку на території Запоріжжя. Виручені кошти спочатку підуть на баланс нашої громадської організації Небо без кордонів. Після завершення трьох етапів вуличних зборів, а саме у червні, ми разом із громадою, тобто разом з вами, вирішимо на які саме потреби направимо ці кошти – будь то благоустрій міста, чи то допомога конкретній людині, чи то створення чогось – вирішимо разом за допомогою відкритого обговорення!

✔ Звітність щодо здачі кришок та виручених коштів викладатимемо у відкритому доступі, аби все було прозоро і ви могли слідкувати за процесом.

У разі питань телефонуйте координаторам акції "Добро жменями. Запоріжжя":
Ирина Дяченко: 096-930-67-77, 
Іра Ярко: 097-424-68-00, 
Максим Войта: 067-614-00-25.

Сподіваємось, що цей рік буде не менш успішним, ніж попередні, як екологічно, так і соціально! 
Творімо позитивні зміни разом, а ви, кришечки, здавайтесь! 

На сайті фонду "Овес" - одного з тих, що займаються збором кришечок, написано, що зібраний пластик не йде на виготовлення протезів для воїнів, а здається на переробку, а зібрані за це пожертви передаються на виготовлення протезів для бійців АТО.

"У зібраного використаного пластика застосування одне - переробка. Збір використаного пластика і здача його на переробку використовуються як спосіб збору пожертв у багатьох країнах світу. Благодійна організація, що ініціює таку акцію, декларує, на яку саме допомогу будуть скеровані кошти, виручені від переробки. Такі акції проводяться у Польщі, Туреччині, Португалії...", - говориться на сайті.

Акцію по збору кришечок "Добро жменями" БФ "Овес" започаткував в червні 2015 року. За цей час українці здали на переробку 14 тонн кришечок.