Показ шедеврів Фестивалю Екс-ан-Прованс в Запоріжжі!

10 та 11 вересня в Центрі Мистецтв “АРТ-Простір” за підтримки Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради відбудеться безкоштовний показ шедеврів музичного фестивалю “Экс-ан-Прованс” (Festival d’Aix-en-Provence)

Перший фестиваль в Ексі відбувся в липні 1948: на різних майданчиках міста пройшло більше десятка концертів. З оперних постановок виділялися інтерпретації Моцарта.

З 1974 року директором фестивалю був Габріель Дюссорже, стараннями якого фестиваль вийшов на новий рівень – блискучої презентації вокального мистецтва. Опери Верді та Доніцетті тут виконували Монсеррат Кабальє, Хосе Каррерас, Мерилін Хорн і Катя Річчареллі.

З 1982 року репертуар розширюється. До програми фестивалю включається барокова музика і більш сучасні опери, зокрема, твори Прокоф’єва. У 2005 тут ставили інтерпретацію «Міс Жюлі» Стріндберга, а в 2006-му «Італійську дівчинку в Алжирі» Россіні.

10 вересня о 20:00 – Опера Верді “Травіата”

11 вересня о 20:00 – “Одруження Фігаро”

Місце проведення: Майданчик біля Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки (пр. Соборний, 142) (За умови поганої погоди покази відбудуться в лекційній залі бібліотеки)

Партнери фестивалю: Посольство Франції в Україні, “Альянс Франсез”, “Fondation orange”, Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека, Центр Мистецтв “АРТ-Простір”, Кіноклуб “Сходження”.