Другий Всеукраїнський форум соціальних ініціатив

19 квітня 2017 року у приміщенні Козак Палацу м. Запоріжжя було проведено Другий Всеукраїнський форум соціальних ініціатив в освіті, який у 2017 році проходить під патронатом міського голови Володимира Буряка та спрямований на підтримку соціально значущої, практико-орієнтованої та науково-дослідницької діяльності обдарованої учнівської молоді, на вирішення актуальних проблем розвитку міста та пошук механізмів впровадження учнівських ідей та проектів.

Організатори Форуму: департамент освіти і науки Запорізької міської ради, науково-методичний центр департаменту. 

Основною метою Форуму була популяризація науково-дослідницької діяльності учнівської молоді міста та STEM-освіти; заохочення учнів-членів МАН України, які є переможцями обласного та державного етапів конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України; розвиток креативності та підприємництва учнів; формування здатності працювати у конкурентному середовищі; залучення інвестицій в науково-дослідницьку роботу учнів навчальних закладів міста.

Форум об’єднав 100 учасників: 40 учнів-членів МАН, 40 освітян (вчителів, наукових керівників) та 20 партнерів департаменту освіти і науки Запорізької міської ради – представників міської влади, підприємств, вищих навчальних закладів, бізнесу та громадських організацій. Учасниками Форуму були представники нашої школи: Стрюк Вікторія та Шевченко Вікторія – учениці 9Б класу з проектом «Альтернативна енергетика» (керівник Фоміна Світлана Володимирівна, вчитель фізики); Марценюк Анастасія - учениця 10А класу з проектом «Проблеми раціонального природокористування та охорони довкілля в районі Молочного лиману Запорізької області» (керівник Сасяк Катерина Миколаївна, вчитель біології).

Під час церемонії нагородження учасників Всеукраїнського форуму соціальних ініціатив «STEM-освіта в Запоріжжі» учні нашої школи отримали гранти від партнерів Форуму: Запорізького технічного університету Міністерства освіти і науки України, Академії ментальної арифметики Smartum, Торгівельно-промислової транснаціональної корпорація «КЕРАМІСТ»,  Комунарського STEM-центру.

 

Заступник директора з НВР Коляда С.В