А наша пісня солов'їна аж до неба лине…

А пісня — це душа.

З усіх потреб потреба.

 Лиш пісня в серці ширить межі неба.

 На крилах сонце сяйво їй лиша.

Чим глибша пісня, тим ясніш душа.

Іван Драч

         «Українці дуже багаті, може, найбагатші поміж усіма слов’янами, різнобарвними народними піснями. Вони не мудрують, складаючи свої пісні; у них пісні виростають самі, як квіти на полях зелених, і їх така кількість, якою не може похвалитися жоден народ у світі»,- так сказав  Павел Шафарик, чеський поет.   Пісня допомагє жити, творити. І якими б справами ми не займалися, які б проблеми не виникали, вона збирає усіх разом.

         Саме 18 листопада в  ЗСШ № 32 відбувся  традиційний VIII районний фестиваль вокальної музики  «Запали свою зірку», в якому взяли участь вокальні дуети (учень-учитель) шкіл Хортицького району. Нашу школу представляли  учитель англійської мови Тисленко Олена Геннадіївна та учениця 10-Б класу Пчельнікова Крістіна з композицією  «Пісня солов’їна» Тетяни Піскарьової,  а прикрасили номер  танцювальною постановою учениці 8-А класу: Романова Катерина, Яровенко Марія, Бочіна Марія. Правду кажуть, якщо людина талановита, то талант у неї багатогранний. У цьому ми переконалися на святі з першої хвилини.  Тематика пісень відповідала Концепції патріотичного виховання «З Україною в серці». Виступи учасників вразили своєю яскравістю, мелодійністю, майстерністю виконання, цілісністю композиції.

         Усі учасники фестивалю отримали дипломи  л а у р е а т а VІІІ районного вокального фестивалю  «ЗАПАЛИ СВОЮ ЗІРКУ-2016», квіти та бурхливі оплески.

Кожен , хто завітав на свято, прийшов,  щоб вшану¬вати мистецтво. І кожен приніс із собою неоціненний скарб — любов до поетичного слова, музики,  хореографії. А ще — доброзичливість у серці, бажання творити.  Учасники фестивалю подарували всім неоціненні миттєвості насолоди від української мелодійної пісні.

Організатор позакласної роботи
Криштопа Наталя Миколаївна