2017 - Рік Японії в Україні

Указ президента України від 11.01.2017 № 1/2017 "Про оголошення 2017 року Роком Японії в Україні"

Було обрано офіційний логотип "Року Японії в Україні", присвяченого святкуванню 25 річниці встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною.

Офіційний логотип "Року Японії в Україні"

Цей логотип створений японським графічним дизайнером паном Томоо Каваі, який проживає у префектурі Шіга. Головним мотивом у цьому логотипі стали національні прапори обох країн. Хіномару (японська назва прапору Японії) і пасхальне яйце притуляються один до одного, чим символізують дружні відносини між Японією та Україною.

Фото-конкурс "Рік Японії в Україні"

Для усіх жителів України, які мали нагоду відвідати Японію чи зараз там проживають, Посольство Японії оголошує конкурс "Японія у фото" (тематика в рамках загальної теми не обмежена: культура, їжа, свята, пейзаж і т.д.). З умовами конкурсу можна ознайомитися на сайті Посольства Японії в Україні.

http://www.ua.emb-japan.go.jp/itprtop_uk/index.html

2017 рік оголошено в Україні роком Японії

Це рішення направлено на укріплення стосунків між державами в економічному та політичному секторах. Президент України Петро Порошенко в квітні 2016 року відвідав з офіційним візитом Японію, де зустрівся з главами обох палат парламенту та прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе, а також із губернатором префектури Кіото Кеїдзі Ямадою. Ця зустріч була присвячена святкуванню 25-річчя признання Японією незалежності української держави та встановлення парламентарних відносин між державами, вона мала на меті показати японському народу і уряду те, яким цінним партнером вважає Японію Україна, і означити перспективи  подальшого співробітництва між нашими країнами. Саме на цій зустрічі Президент України із задоволенням сповістив про те, що наступний 2017 рік в Україні буде оголошено роком Японії в Україні.

 

Після того, як було 2017 рік оголошено в Україні роком Японії, почалась розробка проектів, які мають на меті підвищити культурний рівень двох країн у взаємодії одна з одною. Особлива увага приділяється взаємодії країн в сфері освіти. Пропонуються цікаві програми обміну студентами між вищими навчальними закладами України та Японії, створюються культурні простори — фестивалі, покази, виставки, лекторії,  які духовно взаємно збагачують і зближують наші народи.