Їх навчатимуть не так, як нас. П’ять відео про НУШ

Нова українська школа стартувала. Понад 448 тисяч дітей вперше сіли за парти і почали навчатись так, як до цього лише 200 класів по всій Україні.

Міністерство освіти і науки підготувало відео, які пояснюють, що таке НУШ і як відбуватиметься навчання учнів. Публікуємо їх із тектовими доповненнями. Впевнені, вони стануть в пригоді для пояснень батькам, що ж очікує їхніх дітей на уроках.

Звернення Лілії Гриневич

Цікава для дитини школа

За результатами моніторингу впровадження нового Стандарту початкової освіти, 92,5% директорів шкіл відповіли, що спостергіли в дітей більшу зацікавленість у навчанні, порівняно з учнями інших класів початкової школи. 

Безпечна школа

Безпека – одна з умов успішного навчання. Адже відчуваючи небезпеку, дитина перестає думати, а значить – і навчатись. Тому перед новим навчальним роком 22 тисячі вчителів навчали зокрема й створювати безпечне освітнє середовище. Це як фізичне середовище, в якому дитині комфортно навчатись, так і ментальне, яке полягає в доброзичливому ставленні, відсутності цькувань і готовності допомогти.

Школа, дружня до родини

Рідні учня і школа мають спільну мету – здорова щаслива дитина, яка навчається потрібним в реальному житті речам. Тому НУШ прагне до співпраці. Будь-які непорозуміння можна подолати через діалог, і педколективи вже почали впроваджувати практики для пошку конструктивної взаємодії.

Окрім того, НУШ - це відкрита до батьків школа. Тому вчителі дають розгорнутий зворотний зв’язок щодо успіхів дитини разом з рекомендаціями для покращення, а шкільна адміністрація публікує інформацію про отримання фінансування і витрати, підтверджуючи це документами.

Школа для життя в ХХІ столітті

Практикорієнтованість навчання – один з головних викликів для української освіти. Тому з першого дня учні НУШ навчаються на практиці і опановують не тільки акадмечні навчики (українська мова, математика, природничі науки тощо), а й соціальні – уміння співпрацювати в команді, мирно вирішувати конфлікти, вчитися самостійно, не боятись помилок і брати на себе відповідальність за рішення.

Джерело: “Нова українська школа”