У Запоріжжі стартував міжнародний "Еко Форум - 2018”

Дата проведення: 30 травня – 1 червня 2018 року.
Місце проведення: Україна, м. Запоріжжя, вул. Перемоги 70-Б, ВЦ «Козак-Палац».

ОРГАНІЗАТОРИ ФОРУМУ: Міністерство екології та природних ресурсів України, Міністерство освіти і науки України, Запорізька міська рада, Запорізька торгово-промислова палата, Запорізький обласний союз промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал», Місцева асоціація органів місцевого самоврядування "Регіональний центр розвитку спроможних територіальних громад Запорізької області".

ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ФОРУМУ

Конструктивна взаємодія органів державної влади, місцевого самоврядування, представників науки, бізнесу та громадськості в галузі охорони навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів, впровадження в регіоні екологічних ініціатив.

Сприяння залученню інвестицій та інновацій, які сприятимуть покращенню стану довкілля, збереженню природних ресурсів, впровадженню засад збалансованого розвитку територіальних громад; налагодження та зміцнення міжнародного співробітництва у галузі охорони довкілля.

ЦІЛІ ФОРУМУ

Консолідація діяльності промисловців, підприємців, громадськості до вирішення питань стійкого розвитку, взаємовигідного співробітництва в галузі забезпечення сприятливого навколишнього природного середовища та раціонального використання природних ресурсів.

Залучення інвестицій в екологічні проекти та зміцнення на міжнародному рівні іміджу Запоріжжя, як екологічно безпечного міста орієнтованого на інновації та стійкий розвиток економіки; сприяння впровадженню сучасних чистих технологій в промисловому комплексі. Боротьба з карантинними рослинами, Енергозбереження та енергоефективність; Еко-офіс (green-office).

УЧАСНИКИ ФОРУМУ

Представники міністерств та відомств, Асоціації міст України, органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Вчені та спеціалісти академічних та галузевих науково-дослідних і проектних інститутів, вищих навчальних закладів, керівники підприємств різних форм власності, іноземні підприємства та організації, фінансові структури, громадські організації

В РАМКАХ ФОРУМУ ВІДБУВАЮТЬСЯ: виставки всіх районів міста, конференції, презентації, семінари, майстер-класи.

Наш район представив Хортицький ТВО з виставкою виробів, що їх створили учні шкіл району. Учитель школи №40 Сасяк Катерина Миколаївна провела цікавий майстер-клас для дітей та дорослих по виготовленню виробів з пластикових стаканчиків «Солодкий черевичок».

Вчителі нашої школи із задоволенням відвідали Еко-форум і отримали окрім приємних вражень багато цікавих ідей для своєї творчої роботи.