Урок-концерт «Мій рідний край – моя земля»

В рамках районного поетичного фестивалю за творчістю поетів рідного краю «Мій рідний край – моя земля», 13 листопада вчителями української мови та літератури Сєнік С.І. та Плющ О.М. було проведено музично-поетичний урок-зустріч з теми: «Ми з тих ясних зір, ми з тих чистих вод. Ми – одна душа, ми – один народ! (Г. Лютий)».

   Метою заходу було виховання поваги та любові до української мови, популяризація кращих здобутків національної культури та духовної спадщини на прикладі творчості поетів рідного краю, співака і композитора Анатолія Сердюка для виявлення талантів серед учнівської молоді.

   Це було щось неймовірне! Такого заходу ще не було!

  • Ми Вас благаємо: проведіть такий урок літератури ще раз! – кричали, в захваті, школярі до організаторів та запрошеного композитора-пісняра Анатолія Сердюка, співаючого з ними на сцені популярно-патріотичну пісню «Запоріжжя кохане». Настільки захоплюючу, що на прохання глядачів, артистові довелося співати її тричі (!!!) Юним глядачам так сподобалося виконання українського популярного твору, що сольний виступ виконавця перетворився на хоровий. Співом дітей підтримувалися й інші виконувані твори. Учні плескали в долоні і врешті, щоб підтримати виконавця, вийшли на сцену, радісно заполонивши її. Святковий настрій вихлюпнувся на вулицю – ідучи додому школярі виспівували українською: «Запоріжжя моє-є, Запоріжжя мо-є-є коха-а-не!!!»

Таким був показовий урок літератури рідного краю в нашій школі. Незважаючи на серйозність заходу, він перевершив всі очікування.

PS

Коли дитина виходить зі школи радісна, натхненна, розмовляючи та співаючи рідною українською мовою – мету досягнуто!!!

Сєнік С.І. та Плющ О.М., вчителі української мови та літератури