Тренінг лідерів учнівського самоврядування

Наш час потребує лідерів нової формації. Людей компетентних, відповідальних, здатних мислити неординарно. Проблема виховання молодих лідерів – це проблема підготовки людини майбутнього, людини, яка відповідає вимогам нового століття.

Ось чому необхідні пошук і підтримка учнівської молоді, чиї особистісні переконання спрямовані на активну участь у громадському житті, молоді, яка має організаторські здібності, усвідомлює себе потенційним лідером, має бажання використовувати свою енергію та здібності заради інших

Цілком очевидно, що навички управління суспільством стануть надбанням людини тоді, коли участь в учнівському самоврядуванні сприятиме набуттю вихованцем необхідних знань, умінь і досвіду соціальної дії.

 Саме тому наші лідери учнівського самоврядування Стрюк Вікторія, Шевченко Вікторія, учениці 9-Б класу, та Коренєва Лілія, учениця 10-Б класу, відвідали 18.02.2017 року тренінг лідерів дитячого самоврядування та набуття старшокласниками  досвіду практичної  діяльності під час участі у тренінгових заняттях   з питань соціального лідерства, проектної діяльності, психології спілкування у Запорізькому національному університеті. На цьому тренінгу були присутні активістів шкіл Запоріжжя, їм були запропоновані на вибір теми для практичних навичок, які знадобляться у подальшому житті.

Наші лідери поділилися своїми враженнями  щодо пізнавальності даного тренінгу…

Стрюк  Вікторія:  «Нам запропонували декілька тем, тож ми  вирішили обрати тему: «Лідерство та «тімбілдінг»». (Тімбілдинг – це спеціально розроблені заходи, спрямовані на згуртування колективу, формування сильної  команди, що успішно досягає будь-яких поставлених цілей.)

На тренінгу  я отримала багато позитивних емоцій та дійсно корисних порад. Дуже вдячна тренеру-студенту ЗНУ, голові студентської ради ФСУ Бойкові Едуарду, година спілкування з яким  пролетіла непомітно. Нам наводили цікаві приклади, які збігаються з моїми життєвими історіями. Ми отримали 5 чітких правил, що потрібно  робити, щоб стати лідером. ( Правило 1. Необхідна впевненість у собі і своїх силах. Правило 2. Намагайтеся стати прикладом для однокласників. Правило 3. Намагайтеся завжди доводити до кінця всі справи, які вам доручили.

Правило 4. Також важливо пам'ятати про зовнішній вигляд. Лідер завжди охайний.  Правило 5. Завжди вірте в себе і все вийде.) Також ми грали в ігри та дізналися, що існують 2 типи лідерів: формальні і неформальні…

Мені дуже сподобався тренінг, і я вдячна за пізнавальну інформацію!»

Коренєва Ліля: «Я була на тренінгу творчої соціально проектної уяви, який проводив доктор філософських наук, завідувач кафедри соціальної філософії та управління  Бутченко Тарас  Іванович. Тренінг пройшов на високому рівні,  розповідь була цікавою і зрозумілою, наводилися життєві  приклади.

Тарас Іванович  заохотив учасників  до створення власних креативних проектів.

У кінці тренінгу із задоволенням відповів на всі наші запитання».

Шевченко Вікторія: «Тренінг лідерства та  «тімбілдінгу»  мені дуже сподобався. Я отримала заряд  бадьорості і гарного настрою. Вважаю, що такі тренінги слід проводити  і в нашій школі також».

Педагог-організатор Криштопа Н.М.