Тиждень фізичної культури

Щоб  зробити  дитину  розумною   і     розсудливою,
зробіть її міцною і здоровою.  Хай  вона  бігає,  стрибає,
устує, хай грає і діє, перебуває у безперервному русі.

                                                                          Ж.-Ж. Руссо

         З 27 по 31січня 2020 року в школі був проведений Тиждень фізичної культури.

Фізична культура – одна з важливих складових частин загальної культури суспільства, що спрямована на зміцнення здоров’я, розвиток фізичних, морально-вольових  та інтелектуальних здібностей із метою гармонійного формування особистості та розвитку активної життєдіяльності.

В рамках предметного тижня було проведено наступні заходи:

  • оформлено виставку дитячих малюнків та газет  на тему «Ми любимо спорт», в якій взяли участь всі бажаючі учні 2-6-х класів;
  • протягом всього тижня проводилися рухливі танцювальні перерви для учнів 1-2-х класів;
  • змагання на першість школи з шахів серед хлопців та дівчат 4-11-х класів. Переможці шкільних змагань Горохова Ангеліна (4-А клас), Курта Михайло (6-Б клас), Біліченко Максим (8-А клас) представили нашу школу на районних змаганнях з шахів;
  • шкільні змагання з волейболу між 11-А та 11-Б класами. З рахунком 2:0 перемогу здобули учні 11-А класу.

27 січня розпочались районні змагання з волейболу, де збірна хлопців школи  гідно боролася за перемогу та посіла почесне ІІ місце серед шкіл району. Вітаємо переможців!

Пам’ятайте! Cистематичні заняття фізичною культурою запобігають виникненню хвороб, покращують імунну систему, а також прискорюють відновлення функцій всіх систем і органів людського організму. Найбільш позитивний результат дають за­няття фізичними вправами на серцево-судинну, дихальну та нер­вову системи.

Фізична культура - дієвий засіб для виховання всебічно гармонійного розвитку особистості, який поєднує в собі освітню, оздоровчу, виховну та інші ланки. Фізкультура  –  невід’ємна частина життя школяра!

 

Назаренко Ю.О., вчитель фізичної культури