Тиждень правової освіти

В рамках тижня правової освіти 17 квітня в ЗСШ №40 відбулась зустріч з інспектором сектору ювенальної превенції Хортицького ВП в Запорізькій області лейтенантом поліції Твердохліб Тетяною Олександрівною.

Учні 6 –7 класів знайшли відповідь для себе на безліч запитань та зрозуміли, що дотримуватись законів в нашій країні - є обов`язком громадянина.

Після проведеного дня разом з працівниками ювенальної превенції, ми зрозуміли одну річ: завжди треба думати про наслідки до того, як зробити якусь дію, бо за все є своя відповідальність. Робота поліцейських цікава, але водночас небезпечна та важлива. Ці люди кожного дня намагаються покращити життя дітей, допомагають їм виправити свої помилки. Ми відкрили для себе новий погляд на відповідальність, і тепер будемо ще більше старатися бути прикладом для оточуючих, адже Україна – це ми!

Ювена́льна юсти́ція (лат. juvenālis — юнацький; лат. Jūstitia — правосуддя) — правова система щодо захисту прав дітей, включає в себе установи і організації, що здійснюють правосуддя у справах про правопорушення, скоєні неповнолітніми.

Глава 38 Кримінального процесуального кодексу України присвячена кримінальному провадженню щодо неповнолітніх.

Кримінальна поліція у справах дітей

Кримінальна поліція у справах дітей є складовою частиною кримінальної поліції органів внутрішніх справ і створюється на правах самостійного підрозділу в головних управліннях Міністерства внутрішніх справ України, місті Києві, Київській області, областей, управліннях внутрішніх справ Міністерства внутрішніх справ України на транспорті та Міністерстві внутрішніх справ України.