Сьома Міжнародна науково-методична конференція медіаграмотності

21–22.03.2019р. у м. Києві відбулася Сьома Міжнародна науково-методична конференція «Сучасний простір медіаграмотності та перспективи його розвитку». Конференція була організована Академією української преси за підтримки Deutsche Welle Akademie і Міністерства освіти і науки України.

Відкрив конференцію Президент Академії української преси, професор Валерій Іванов, який підкреслив, що людство, на сьогоднішній момент, накопичило величезну кількість інформації. Вміння, як розпорядитися цими знаннями і відібрати їх для вирішення своїх практичних завдань, стає все більш актуальним. І тут критичне мислення і медіаграмотність стають провідними життєвими компетенціями сучасної людини.

З вітальним словом також виступили Вадим Карандій, заступник Міністра освіти і науки України, Маргарита Захарчук, локальний координатор DW Akademie в Україні, і Аннетте Пьолькінг, керівник відділу преси Федеративної Республіки Німеччина. 

Вчитель мистецтва ЗСШ № 40 Ніконенко В.Ю. брала активну участь в даному заході, виступила з доповіддю «Формування медіаграмотності учнів на уроках мистецтва», поділилась своїми практичними методами та технологіями реалізації даного завдання.

Вікторія Юріївна мала змогу обмінятись досвідом з колегами з різних регіонів України та зарубіжжя, а також поспілкуватись з автором підручників «Мистецтво» Оленою Гайдамак.

Більш детально з проведенням конференції можна ознайомитись за цим посиланням http://www.aup.com.ua/chistiy-viklik-mediagramotnosti-v-ukr/ .

Коляда С.В., заступник директора з НВР