Радіодиктант національної єдності

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності писали 9 листопада 2018 року, в День української писемності та мови, в нашій школі. Вже 18 років поспіль українці в різних куточках країни пишуть радіодиктант. Мовний флеш-моб в школі організували вчитель української мови і літератури Постоленко Надія Василівна, що долучилася до написання диктанту разом з учнями 9Б класу, та вчитель зарубіжної літератури Наголюк Тетяна Олександрівна, яка писала разом з учніми 11А класу.

Кожному з нас, хто дбає про свій інтелект і свою духовну культуру, потрібно постійно працювати над мовою і ніколи не треба думати про те, що вивчивши мову в школі, ви отримали фундамент на все життя. Ми завжди повинні відчувати мову, розуміти, що мова – це внутрішній світ нашої нації, це основа, яка дає нам можливість не тільки спілкуватися, а й відчувати себе українцями.

Цьогоріч радіодиктант “Крила України” прозвучав на хвилі Першого каналу UA: Українське радіо. Читав диктант автор тексту, доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, автор підручників і посібників з української мови Олександр Авраменко. За умовами мовного флеш-мобу диктант має бути написаний лише від руки.

Вчитель української мови та літератури Постоленко Надія Василівна