Про високу гідність людського слова, вимовленого і написаного…

Слова мають величезну силу, яку можна використовувати на благо людини. Адже саме вони – «одяг» наших думок, що визначають якість тих умов, в яких ми живемо. І користуватися ними необхідно дуже обережно. Словом можна вбити, але словом можна і врятувати. Словом можна переконати.

Це вміння і демонстрували учні 9-11 класів шкіл Хортицького району 7 грудня 2017 року під час конкурсу юних ораторів Хортицького району – фестивалю «Заговори, чтоб я тебя увидел», що проводився в рамках 4-го районного Інтелектуально-методичного марафону.

В ньому гідно виступили і учні нашої школи: Корінєва Лілія (11-Б клас), Костромін Георгій (9-А клас) та Крашеніннікова Катерина (10-А клас).

Дуже впевнено, красномовно, точно змогла переконати слухачів в тому, що читати книги потрібно та престижно, Корінєва Лілія, за що і отримала головну нагороду – Гран-прі конкурсу.

Не менш цікавим були виступи Костроміна Георгія (ІІІ місце) про вміння користуватися в житті словом та Крашеніннікової Катерини (дипломант конкурсу) про небайдуже ставлення до життя своїх сучасників.

Отож, слово – вагома зброя в нашому житті. Як говорив Володимир Маяковський: «Слово – полководець людської сили!»

 

Колісник Н.М., вчитель зарубіжної літератури