Проведення вистави "Москаль-чарівник" шкільного театрального колективу "Кобза"

12 березня 2019 року в актовій залі школи пройшла вистава «Москаль- чарівник» Івана Котляревського у виконанні юних акторів шкільного театрального колективу «Кобза». Захід відбувся в рамках ХХІІІ районного фестивалю-конкурсу шкільних театральних колективів «Березіль – 2019», присвяченого 250 річчю від дня народження І.П. Котляревського. Вперше п’єса була поставлена на сцені Полтавського театру у 1819 році. І зараз, 200 років потому, актори шкільного театру звернулися до п’єси видатного українського письменника, в якій автор доводить перевагу народної моралі над мораллю панів і чиновників.

На заході були присутні: Анатолій Ажажа, відповідальний секретар Всеукраїнського товариства «Просвіта», член комісії з реалізації Програми розвитку і функціонування української мови при Запорізькій облдержадміністрації; Тетяна Войтенко, заступник директора ПК «Хортицький»; Тетяна Лисенко, заступник генерального директора з наукової роботи Національного заповідника «Хортиця»; Сергій Бабенко, методист центру естетичного виховання Хортицького району; Оксана Яценко, методист районного методичного кабінету ТВО Хортицького району. Гра акторів та робота режисерів-постановників Олени Тисленко та Юлії Мельничук, учителів англійської мови, керівників театрального колективу «Кобза» були високо оцінені членами журі. Учням та їх наставникам вдалося не тільки майстерно розкрити образи героїв п’єси, але й тримати увагу залу від початку і до кінця вистави. Журі відмітило чудову акторську команду, в якій кожен був самобутній, але й гармонійну та органічну гру в групових сценах.

Для юних акторів це не вже не перший досвід виступу на сцені. Вони дійсно завзяті театрали. Цього року їм вдалося на сцені знову утвердити сімейні цінності, підняти питання поваги та шанобливого ставлення до батьків, до жінки та до рідної неньки – України.

Заступник директора з НВР Коляда С.В.