ПАМ’ЯТАЙ ПРО КРУТИ

Причаїлася тиха жура

Десь у Крутах, в сумнім полустанку.

Світлим полум’ям серце згора,

Ллється кров…

 

29 січня ми вшановуємо пам’ять Героїв Крут. Вірно кажуть: «Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього». І це дійсно так, бо так само, як дерево тримається на землі своїм корінням,  так людина тримається на землі своїм минулим. Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українського визвольного руху 1917-1921 років.

Саме цій події був присвячений районний  захід під назвою «Герої  КРУТ: 29 січня 1918 року лицарський подвиг юних українців!»,  який відбувся проходив у ЗОШ № 49. Нашу школу представляли лідери учнівського самоврядування Коренєва Лілія (10-Б клас) та Нагірна  Ірина  (11-Б клас). Усіх учасників вразили історичні факти, які повідомили ведучі  заходу, а дивлячись відео ролики дуже важко було стримати сльози.

Зустріч завершилася бесідою з почесними гостями заходу – воїнами АТО, які відповідали на запитання присутніх. Адже вони, як і ті юнаки, які полегли під Крутами, – захисники України, її цілісності та незалежності.

Дуже важливо, що подібні заходи формують у дітей почуття патріотизму, поваги до історичного минулого України, виховують соціально активну особистість.

 

Гудимчук Ю.В.,
керівник гуртка