Осінні фарби Львова

Що може бути краще за пригоди й мандри? Напевно, нічого. Саме такі моменти запам’ятовуються на все життя й гріють душу ласкавими променями спогадів. Тому не можна ні при жодних обставинах втрачати нагоду побувати в новому місці, дізнатись щось цікаве та провести час з друзями. Нам така нагода випала. «Осінні фарби Львову» –  повідомляла брошура. Під час шкільних осінніх канікул у супроводі наших класних керівників, Біліченко Тетяни Анатоліївни та Криштопи Наталії Миколаївни ми вирушили до історичної перлини нашої країни.

Львів неперевершений. Старі вулички, що просякнуті ароматами кави й свіжої випічки, атмосфера абсолютного затишку, що вітала нас навіть крізь вітер жовтня, й ці незліченні маршрути, викладені бруківкою, якою крокували люди десятками років раніше за нас.

Першою зупинкою був затишний хостел, що став нашим притулком на час подорожі. Там ми мали змогу відпочити після ночі у потязі. Далі нас чекала екскурсія вуличками Львову. Ми мали змогу зануритися в неповторну атмосферу старого міста, побачити Перлину Європи –  Львівський Оперний театр. Відвідали виставу «Бояриня», познайомились з ансамблем Вірменського Кварталу, Будівлею Пор Року, Домініканським Костелом, ансамблем Успенської церкви. Ну і звісно же – прогулянки Площею Ринок, яка є концентрацією Європи в Україні. Вечір закінчився смачною вечерею у нашому дружньому колі.

На другий день нас чекав квест «Таємниці Львову». Спочатку нас поділили на команди за принципом випадковості, вибираючи картки певного кольору чи форми. За таким самим принципом вибираються капітани команди. Ми почали у Старій частині міста й рушили у вир пригод. Розгадуючи головоломки, ми пробігли півміста й у фіналі отримали довгоочікувані скарби. Ми були втомлені та задоволені, адже це був неперевершений день, наповнений шаленим драйвом та справжніми пригодами.

Та найцікавіше чекало на нас наостанок. Ввечері ми поринули у справжню магію. Цей проект – не просто екскурсія, чи насичена фактами розповідь екскурсовода про легенди та привиди Львова. Це інше. Це нічний вуличний театр, який перенесе вас у минуле. Є легенди, про які знають всі, а є ті, які львів’яни розповідають один одному пошепки...

Увечері, при світлі смолоскипів ми мали змогу їх почути. Всі були абсолютно зачаровані, від захвату бракувало слів, перехопило подих. Так неперевершено закінчився ще один наш день.

У останній день ми відвідали Шевченківський гай. Це ансамбль традиційних будівель та природних закутів, що моделюють історичне минуле Львівщини. Це була гарна прогулянка на свіжому повітрі, що надихнула нас перед дорогою додому. Натхнені красою української культури та мальовничою природою ми рушили у путь.

Кожен з нас, учасників подорожі, надзвичайно вдячний нашим викладачам та батькам, вони дали нам можливість мати ці чотири фантастичні дні, котрі ми згадуватимемо ще дуже довго, адже пригоди назавжди залишатимуться у наших серцях.