Міський кастинг «Говоримо українською»

5 березня 2018 року. Теплий сонячний день. Така ж тепла і затишна атмосфера була в актовій залі школи № 28 м. Запоріжжя, де проходив міський кастинг співведучих телепрограми «Говоримо українською».

Привітні і доброзичливі члени журі: Веліканов Д.Б. - начальник КП «МТМ» - телеканалу «Z», керівник випуску телевізійної програми «Говоримо українською»; Рибаченок К.В. - ведуча телевізійної програми «Говоримо українською»; Іванов Д.О. - головний редактор інформаційного порталу «ШИП»; Олійник І.В. - методист науково-методичного центру департаменту; Ряпісова Н.В. - методист науково-методичного центру департаменту, модератор «Програми розвитку і функціонування української мови в м.Запоріжжя на 2016-2020 роки». Вони уважно слухали дітей, щоб виявити талановитих і обдарованих серед них, адже переможець стане співведучим телепрограми «Говоримо українською».

Критеріями оцінювання учасників були:

  • відповідність виступу запропонованій темі;
  • оригінальність висловлення;
  • естетичність зовнішнього вигляду учасника;
  • культура мови, правильна дикція, грамотність мови;
  • дотримання авторських знаків при декламуванні;
  • уміння швидко та влучно давати відповіді на поставлені питання.

Нашу школу на кастінгу представляли Джос Сніжана та Левчун Вероніка,  учениці 4-Б класу. Дівчатка довго готувалися до цієї події. І, звичайно ж, дуже хвилювалися. Приємно лунає мелодійна українська мова з їх вуст.

З нетерпінням чекали результатів конкурсу. І ось ми дізналися, що одним з переможців кастингу співведучих телепрограми «Говоримо українською» стала  Левчун Вероніка. Тепер у Вероніки попереду участь у трактах програми «Говоримо українською».

Тракти програми «Говоримо українською» проводяться з метою розкриття творчого потенціалу дитини, виявлення вміння поводитися перед камерою, роботи у парі з дорослою людиною (професійною ведучою), а також вміння працювати з суфлером за визначеним текстом

Талановиті і творчі діти – надійне майбутнє України.    

Лисенко Л.Ф., класовод 4-Б класу