Культпохід до театру

1 грудня 2016 учні 10-11 класів нашої школи разом з учителями відвідали театр-лабораторію VIE, що розташований на острові Хортиця. Цей театр відомий креативними розробками та оригінальними постановками. Затишна зала, привітні господарі приємно вразили глядачів і налаштували їх на перегляд вистави.

Нам була представлена постановка «Одержима» за мотивами поеми Лесі Українки. Це авторська інтерпретація біблійного сюжету про життя й смерть Ісуса Христа.

Головна героїня Міріам відчуває велику, трагічну, божевільну любов до Месії. Це кохання – одержимість. Дівчина готова принести себе в жертву за того, кого кохає, готова вмерти, не маючи взаємності. Міріам люто ненавидить його ворогів, не сприймаючи проповідей Месії, що закликають любити всіх і навіть ворогів. Жінка ненавидить все лицемірне й фальшиве. Однак для Месії жертовна любов – це є милосердя й любов до ближнього…

Приголомшені сюжетом драми й вражені майстерною грою акторів, учні виходили з вистави. Вони ділилися своїми думками, обговорювали сюжет і вічні для молодої людини питання про сенс життя й кохання.

Класний керівник 11-Б класу Деменко Н.М.