Козацькому роду – нема переводу

Патріотизм - це внутрішнє почуття любові,
поваги та відданості своїй  Батьківщині.

Справжній патріот повинен любити та захищати свою Батьківщину.  Треба пам'ятати: ти тут народився, тут виріс, це - твоя домівка, ріднішої землі не знайдеш. Справжній патріот повинен поважати свою культуру та звичаї. Культурна та історична спадщина - це невід'ємна частина твоєї нації та держави. 11 жовтня в нашій школі були проведені спортивні змагання для учнів 2-4 класів «Козацькі розваги», приурочені до Дня захисника України. Від кожного класу була створена команда, яка мала свою назву та гасло: «Козацький рід» (2-А клас), «Квіти України» (2-Б), «Козачата» (2-В), «Козачата» (4-А), «Дорошенки» (4-Б). Учні 7-Б класу, Матвій Букрєєв, Кирило Шубін, Артур Арзуманян, Влад Рашевський, Нікіта Лєснов, на відкритті свята розповіли про відомих запорізьких козаків, про національні види спорту (козацьке двоборство, хортинг та козацький спас, бойовий гопак).

Ми живемо на славетній землі козаків,  ми є нащадками славного козацького роду, бо в наших жилах тече кров сміливих, відважних, розумних людей – вільних козаків. Козаки постійно розвивали свої природні задатки за допомогою таких дій як стрибки, біг, їзда на конях. Для того, щоб розібратися, хто із команд найбільш координований і спритний, були запропоновані такі конкурси: «Стройові вправи», «Вершники», «Влучний стрілок», «Віночок».  У конкурсі  «Несе Галя воду» разом з своїми вихованцями змагалися їхні класоводи: Олена  Анатоліївна   Шевченко(2-а клас), Людмила Миколаївна Поточняк(2-б клас), Юлія Олександрівна Гостищева (2-вклас), Ольга Володимирівна Слободян(4-а клас), Інна Василівна Шкатула (4-б клас). Їм треба було на справжньому коромислі пронести два відерця з водою, та не пролити водицю. Вони проявили себе як справжні ґаздині.

За результатами змагань журі у складі директора школи  І.В. Пискунової, заступника директора з НВР Т.П. Денисенко, педагога-організатора Н.М. Криштопи, вчителя музики В.М. Стариковського визначили  найкращих у наступних номінаціях: «Найспритніші козаки» (2-А, 4-А класи), «Найдружніші козаки» (2-В, 4-Б класи), «Найкмітливіші козаки» (2-Б клас). Усі команди отримали грамоти та солодкі призи. 

Наші команди показали, що вони - гідні нащадки славного козацького роду, справжні козаки.
      Навчайтеся бути здоровими! І навчайте цього інших людей, що оточують вас!

Здорові діти – нація здорова,
Багата Україна і чудова.
Тож здоровими ростіть,
В майбутнє добрими ідіть.