З Днем Незалежності, Україно!

З національним святом українського народу –
Днем незалежності – ми щиро Вас вітаємо!
Благополуччя, щастя, радості, натхнення,
Добра, здоров’я й злагоди бажаємо.
Нехай це свято Вам наснаги додає,
В майбутнє краще доля стежку прокладе. 

День Незалежності — одне з найбільших державних свят.  Як і в будь-якій суверенній державі, в Україні також приділяється велика увага вшануванню цього свята. Дата відзначення Дня Незалежності безпосередньо пов’язана з історією становлення державності країни.
16 липня 1991 року Верховною Радою Української Радянської Республіки було прийнято Декларацію про суверенітет. А вже пізніше – саме 24 серпня того ж самого року – Акт проголошення незалежності України. Остаточно це було затверджено 1 грудня 1991 року на всеукраїнському референдумі, де більшість громадян країни підтвердила своє бажання жити в самостійній державі. Вже у лютому наступного – 1992 року Верховна Рада України прийняла постанову про відзначення Дня Незалежності саме 24 серпня. 
Відзначення цього свята не тільки нагадує українцям про здобутки і перемоги минулого, втрати і трагічні сторінки у розвитку і становленні країни як самостійної держави, але й вчить молоде покоління цінувати свою  країну, не забувати про своє коріння і бути справжніми патріотами. Відзначення Дня Незалежності – це не просто святковий день,  це нагадування сучасникам про історію своєї країни, про ти, хто поклав своє життя заради свободи, нагадування про нові можливості розвитку.

Вже впродовж 27 років українці відзначають цю знаменну подію. З року в рік додаються нові традиції, свято стає все більш масштабним, насиченим і цікавим, відзначається у великих містах і невеличких селищах.

Головні заходи, присвячені Дню Незалежності України в Запоріжжі відбудуться 24 серпня. Зокрема, виставка військової техніки, урочистий марш військових підрозділів Запорізького гарнізону та правоохоронних органів, святковий концерт та народні гуляння.

Програма святкових заходів на площі Фестивальній з нагоди 27-ї річниці Незалежності України:

  • 10.00-14.00 Виставка військової техніки. Виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва за участі провідних майстрів.
  • 10.00-10.30 Урочисте проходження військовослужбовців та військових оркестрів проспектом Соборним.
  • 10.30-11.00 Плац-концерт військових духових оркестрів військових частин 3029, 3033, 1978.
  • 11.00-11.10 Дитячий флеш-моб до Дня Незалежності України.
  • 11.15-12.00 Урочистості за участю представників адміністрації області та міста. Вручення нагород.
  • 12.00-13.00 Музичне вітання від обласного центру патріотичного виховання.
  • 13.00-14.00 Концертна програма учасників Всеукраїнського дитячого фестивалю «Крок до мрії».
  • 17.00-18.00 Концертна програма Запорізької обласної філармонії.
  • 18.00-19.30 Концертна програма від обласного центру молоді. 
  • 19.30-22.00 Концертна програма за участю зірок української естради.

У концертній програмі візьмуть участь молоді запорізькі зірочки естради, професійні запорізькі артисти та визнані зірки української естради. Це Божена Дар, яка не лише прекрасно співає, але й веде активну волонтерську роботу разом з ГО «Золоті Леви Чорної сотні», переможець телепроектів «Голос країни» та «Битва хорів», володар Першої премії вокалістів у Лондоні Ростислав Кушина. Завершить вечрню програму свята виступ всім відомої Вєрки Сердючки –нагадаємо, артист Андрій Данилко повідомив про завершення у наступному році своїх виступів у цьому образі.