З Днем Незалежності України!

24 серпня 2017 року Україна відзначає 26-ту річницю незалежності. Для багатьох українців День незалежності — довгоочікуване свято, яке кожен свідомий громадянин чекає з нетерпінням, адже цього дня згадуються щемливі моменти нелегкої української історії, зображені у відео "Україна. Народжені вільними" , відчувається гордість за українське походження. Вітання з Днем незалежності України завжди з легким присмаком суму, адже століттями тривала боротьба за незалежність, суверенність кордонів і право на самоідентичність мови та культури. Тому 24 серпня прийнято згадувати героїв нації, які своїм внеском зробили Україну такою, яка вона є сьогодні.

Творення історії Батьківщини, її сьогодення і майбутнього — обов’язок кожного з нас, усього народу. Нехай свято Незалежності духмяним серпневим запахом українського хліба принесе у ваш дім щастя і добро, порозуміння та згуртованість, мир та любов! Міцного здоров’я, бадьорості духу, успіхів у всіх починаннях.

Від душі вітаємо всіх зі знаменною днем - Днем Незалежності України! Ця дата втілила в собі давнє прагнення нашого народу до свободи і самовизначення. Незалежність стала новою точкою відліку в житті кожного українця. І тому, хочеться побажати, щоб кожен з нас, в першу чергу почав з власної незалежності! Незалежності від шкідливих звичок, незалежності від чужої думки, незалежності від усіх неприємностей. Нехай незалежно ні від чого, у нас виходить знаходити в житті позитивні моменти і радіти!

Щире вітання всім громадянам країни з найбільшим національним святом українського народу — Днем незалежності України!

Заходи до Дня Незалежності в Запоріжжі:

Святковий парад відбудеться 24 серпня о 10 годині біля площі Героїв (ЗОДА). Центральним проспектом Запоріжжя  з 10.00 до 11.00 ранку крокуватимуть кілька сот військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії та співробітників правоохоронних органів. Також цьогоріч  потужною колоною пройде військова техніка, серед якої новітні БТР та БРДМ, броньовані автомобілі «Спартан» та «Когуар», гармати і зенітні установки. Завершиться парад на Майдані Героїв, де просто неба буде працювати виставка військової техніки та озброєння.

Також заплановано привітання керівників області та міста зі святом, нагородження волонтерів, плац-концерт військових духових оркестрів військових частин 3029 та 3033, концертна програма академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії та народних колективів.

О 14.00 у кінотеатрі Маяковського відбудеться показ гостросюжетного історичного кінофільму «Червоний». Цього ж дня відбудеться загальнонаціональна прем’єра фільму в усіх куточках країни. Стрічку знято за мотивами роману Андрія Кокотюхи «Червоний», режисер-постановник Заза Буадзе. Роман «Червоний» відзначено конкурсом «Коронація слова» як кращий історичний роман.

Продовжиться святкова програма вже ввечері. Так, на площі Фестивальній о 18.00 розпочинається святкова програма, під час якої запоріжці можуть побачити виступи запорізьких колективів, а також переможців міжнародних та всеукраїнських конкурсів, учасників телевізійних програм «X-Фактор», «Україна має талант», «Голос країни».

З 20.00 для гостей свята виступатимуть зірки всеукраїнського масштабу – запорізька співачка Alyosha та гурт «ТІК».