Запали свічку пам’яті

Ті чорні дні голодомору,
Мов рана, що не заживає, 
Вони крізь час тривожать душу, 
І спокою вона не має…

Кожен із нас переосмислює нашу історію, трагічні її сторінки, які примушують стискатися людські серця. Одна з найстрашніших таких сторінок – Голодомор, який призвів до небачених безневинних жертв. Кожну четверту суботу листопада ми вшановуємо пам’ять жертв Голодомору     1932-1933 років.

23 листопада у нашій школі відбувся захід, присвячений 85-й річниці Голодомору 1932-1933 років. Учні узнали про ті страшні події та факти, про які заборонено було говорити багато років. Але тепер українські та закордонні дослідники Голодомору 1932-1932 років відверто говорять про те, що відбувалося в ті чорні роки. Гірка і пекуча та правда. І про неї мусять знати діти, онуки, правнуки. Весь світ. А правда така: голодомор забрав мільйони людей.

Ми запрошуємо усіх приєднатися до Всеукраїнської акції «Запали свічку» в пам’ять жертв Голодомору, яка відбудеться 25 листопада о 16:00. Українці запалять свічки в пам'ять про вбитих геноцидом співвітчизників біля місць пам'яті Голодомору і у вікнах своїх будинків по всій Україні та світу.

Гудимчук Ю.В., керівник гуртка