ЗАГАЛЬНОШКІЛЬНІ БАТЬКІВСЬКІ ЗБОРИ

19 жовтня 2018 року в ЗСШ № 40 відбулися загальношкільні батьківські збори, на яких були присутні 80 осіб (голови батьківських комітетів класів, представники батьківської громадськості, адміністрація школи). Голова зборів – голова шкільного батьківського комітету Сюркалова Л.М; секретар – Курило К.А.

Присутні мали можливість дізнатися про розвиток початкової освіти в контексті завдань Нової української школи. Заступник директора з НВР Денисенко Т.П. довела до відома присутніх принципи та задачі Нової української школи; зупинилася на особливостях організації освітнього процесу в перших класах і наголосила, що в Новій українській школі навчаються не тільки першокласники, а усі учні. Нова українська школа – це школа партнерства між учителем, учнем та батьками, зазначила заступник директора (доповідь додається).

Розглядаючи наступне питання заступник директора з НВР  Перепелятник О.М. проаналізувала підсумки державної атестації 9-х та 11-х класів за 2017-2018 навчальний рік. Олена Миколаївна. наголосила, що рівень підготовки учнів до ДПА – достатньо високий. Це підтверджують і результати ЗНО випускників школи. За підсумками попереднього навчального року ЗСШ № 40 посіла 14 місце у рейтингу навчальних закладів міста. Перепелятник О.М. підкреслила, що це є результатом плідної роботи вчителів, учнів і їх батьків (доповідь та презентація додаються).

Потім заступник директора з виховної роботи Кулініч О.П. ознайомила присутніх з особливостями організації виховної роботи в умовах НУШ. Оксана Петрівна зазначила, що виховний процес має бути, як визначається у Концепції нової школи, невід’ємною складовою усього освітнього процесу і орієнтуватиметься на загальнолюдські цінності. Кулініч О.П. підкреслила, щоб стати успішною в сучасному світі людина повинна мати не тільки і не стільки знання, а в першу чергу вміти їх застосовувати, мати навички працювати у команді, вирішувати колективні питання, приймати нестандартні рішення, мати досвід публічних виступів. Ці необхідні соціальні компетенції людина набуває спілкуючись у суспільстві, в тому числі і в школі. Оксана Петрівна довела до відома присутніх результати виховної роботи за попередній навчальний рік та підкреслила, що школа  створює умови задля всебічного розвитку особистості і співпраця школи і сім’ї, сприяє досягненню найкращих результатів (доповідь додається).

В своєму виступі заступник директора з НВР Коляда Світлана Василівна наголосила на тому, що наш час – час змін і нововведень, проблематичний і складний. Такий, що вимагає компетентних, розумних, ділових, творчих та яскравих особистостей, що роль своєї школи бачимо в переході до таких інноваційних підходів, що забезпечують повну реалізацію здібностей дитини, сприяють її всебічному розвитку.

Світлана Василівна також зазначила, що місія школи формулюється так: «Навчити жити». За цим висловлюванням стоїть дуже багато. Перетворювати його на реальність допомагає концептуальна позиція педагогів та учнів: «Не зупинятися на досягнутому, орієнтуватися на перспективу».

В подальшому виступі заступник директора ознайомила з професійно-методичним рівнем педагогічного колективу школи та підкреслила, що з учнями працюють професіонали високого рівня, які надають не тільки базові знання з предметів, а і створюють можливості використовувати їх в різноманітних Всеукраїнських та міжнародних інтелектуальних конкурсах, олімпіадах та досягати високих результатів (доповідь та презентація додаються).

Директор ЗСШ № 40 Пискунова Ірина Володимирівна ознайомила батьків з наказом департаменту освіти і науки Запорізької міської ради від 03.09.2018 року № 376р «Про дотримання закладами освіти міста Запоріжжя нормативних вимог щодо надходження позабюджетних коштів». Усі присутні прийняли зазначену інформацію до відома та доручили головам батьківських комітетів класів довести  зміст даного наказу до відома батьків учнів на класних батьківських зборах.

Виступ голови батьківського комітету Сюркалової Лідії Михайлівни стосувався надходження та використання грошей благодійного фонду «Розвиток» та бюджетних коштів в поточному навчальному році. Лідія Михайлівна розповіла про заходи з підвищення рівня організації навчально-виховного процесу у навчальному закладі, заходи щодо зміцнення та модернізації матеріально-технічної бази школи (звіт додається).

 

Секретар загальношкільних батьківських зборів Курило К.А.