Дотримання правил дорожнього руху – життєва необхідність!

Сьогодні сучасна людина живе у складному світі, який постійно змінюється та потребує від кожного великих знань, умінь та досвіду.  Щохвилини в країні, місті, районі трапляються події, які забирають здоров’я та життя людини. Дуже часто страждають більш непідготовлені до життя, довірливі, недосвідчені або самовпевнені діти .

Тому Управлінням патрульної поліції у м. Запоріжжі було запропоновано в школах міста провести профілактичні бесіди з правил дорожнього руху, та ознайомлення з професією поліцейського.

Отже, 15 листопада  до нас у школу  завітали представники  патрульної поліції наряду № 15 у складі капрала Молодцової Вікторії Геннадіївни та молодшого лейтенанта Притули Євгена Юрійовича . Вони провели бесіду в 5-А класі з теми  «Правила дорожнього руху»  та розповіли про роботу поліції. Поліцейські показали дітям цікаві пізнавальні мультфільми та відеоролики з теми. Потім учні спробували на практиці, як вони все зрозуміли.

Школярі ставили  різні запитання  працівникам, а саме: «Які повноваження має Національна поліція? В яких випадках поліцейський може зупинити автомобіль?  Що робити, якщо поліцейський хоче опитати мене?  Як стати поліцейським?» – на які отримували цікаві та зрозумілі відповіді.

Учні мали змогу побачити професійне приладдя поліцейського, що допомагає у роботі: камеру на одязі, наручники, рацію. Особливе захоплення викликав поліцейський автомобіль з сучасним технічним обладнанням.  Діти із захватом розглядали машину (за допомогою нових машин поліцейські приїжджають на виклик за 2-7 хвилин); кожен мав змогу посидіти в ній та на мить уявити себе захисником прав громадян міста.

Візит представників патрульної поліції справив яскраве враження на учнів, і кожен з них ще раз усвідомив, що дотримання правил дорожнього руху – це життєва необхідність!

 

Криштопа Н.Н., педагог-організатор