Добра справа для природи: «Годівнички для птахів»

Буває, що зимі потрібно всього кілька годин, щоб вступити у свої права – за ніч укриє снігом землю, будинки, дороги, поля. І всі ми радіємо, що зима прийшла. А от птахам, напевно, нерадісно. Де ж тепер їм брати їжу? Птахи прилітають ближче до людського житла в надії, що тут знайдуть хоч якусь поживу.

Зима – найважчий час у житті пернатих. Доля міських птахів багато в чому залежить від доброти та милосердя людей. З 25 листопада по 16 грудня в нашій школі пройшла  акція-конкурс «Годівнички для птахів».

Мета цієї акції: привчити дітей любити та оберігати природу; довести до свідомості учнів необхідність збереження різних видів зимуючих птахів; ознайомити з видовим різноманіттям птахів нашої місцевості; виховувати гуманне ставлення до птахів.

Учні 1-3х класів разом зі своїми батьками дуже відповідально та творчо підійшли до роботи. Найпоширенішим матеріалом для виготовлення годівничок слугували пластикові пляшки, фанера, дерево,  паперові коробки з-під цукерок, а також буханці хліба. Не забули діти і про корм. Як тільки прилаштовували годівничку на дереві, то відразу ж насипали туди пшоно, пшеницю.
В акції брали участь учні:

1-А класу ( класний керівник Червінська І.В.): Веліканов Руслан, Воробець Таісія, Гладишко Владислав, Горохова Ангеліна, Деревянко Віра, Івженко Мілана, Карасьов Артем, Колісник Софія, Курило Дар’я, Мірошниченко Гліб, Наливайко Уляна, Нікітенко Георгій, Пасічний Кирило, Ракочей Олена, Семекліт Уляна,  Серневич Анастасія та Олександр, Степаненко Аліса, Сюркалова Віталіна, Ткач Максим, Ткаченко Олексій, Філіпченко Марія, Чижова Уляна, Якименко Поліна. 
2-Б класу( класний керівник Поточняк Л.М.): Сак Катя, Частухін Павло, Поляк Катя, Данилюк Марія, Захарченко Данило, Павлюков Ігор, Овчаренко Ярослава, Капустянчик Михайло, Горлова Ксенія.

2-А класу (класний керівник Шевченко О.А.): Дуда Анастасія.

3-А класу (класний керівник Шпет О.Г.): Коноваленко Олена.

Щира подяка батькам, учням, класним керівникам за добру справу для природи. Закликаємо всіх небайдужих долучитися до цієї акції.

С.В. Фоміна, вчитель природознавства