День української писемності та мови

9 листопада наша країна святкує День української писемності та мови. Це свято було започатковано Указом президента України № 1241/97 від 6 листопада 1997 року. За православним календарем 9 листопада вшановують пам’ять Преподобного Нестора-Літописця - послідовника Кирила і Мефодія. Вважається, що Нестор Літописець став прабатьком української писемної мови.

Вчителі української мови та літератури Голубова Ольга Михайлівна та Постоленко Надія Василівна разом з учнями приєдналися до цього свята. Урочисте святкування Дня української писемності та мови розпочалося  відкритим заходом «Мова – душа нації». У ньому взяли участь близько 60 учнів різних вікових категорій: від 4 класу до 11. У залі панувала святкова атмосфера: учні читали вірші, ставили різноманітні сценки, танцювали, співали пісні, присвячені рідній мові. Глядачі настільки пройнялися святковим духом, що протягом дня дружно наспівували пісні, що лунали зі сцени.

Цього дня, це вже стало традицією, стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. Наша школа теж провела І етап конкурсу, визначивши переможців, що підуть 23 листопада 2018 року боротися за призові місця у ІІ районному етапі.

 

Вчителі української мови та літератури Голубова Ольга Михайлівна та Постоленко Надія Василівна